DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

E-cigaretter bliver til mere og mere populære, men det er endnu uvidst om det er farligt at dampe på dem? Ligeledes er det heller ikke 100% bevist at passiv rygning fra e-cigarette, ikke skadet sine omgivelser og især børn i huset. I denne artikel på familiesite  kan du læse hvordan det påvirker vores eget og vores børns helbred, når vi damper i hjemmet.

Vær forsigtig med e-cigaretter

E-cigaretter er meget omdiskuterede, og de er langt fra så ufarlige, som du muligvis tror. Både personen, der damper, og dem, der er i nærheden, udsættes for skadelige stoffer. Udsættes børn for passiv rygning fra en e-cigaret, vil de få lige så meget nikotin i kroppen, som det er tilfældet ved almindelige cigaretter.

En stor rapport, der er udarbejdet af det norske Folkhelseinstitut, som er nordmændenes form for Sundhedsstyrelsen, viser en spændende tildens. Der er ikke nogen forskel på, om du damper, eller om du ryger e-cigaretter, når det kommer til mængden af nikotin i din egen eller dem, der udsættes for passiv rygning.

Undersøgelsen viser imidlertid ikke, om det er mindre skadeligt, hvis der ikke anvendes nikotin i e-væsken. Det er nemlig muligt at få e-væske, der ikke indeholder nikotin. Det anbefales, at man generelt undgår at dampe, når der er børn til stede – også selvom e-væsken ikke indeholder nikotin.

Brug det kun til rygestop

Som beskrevet ovenfor er det ikke 100% bevist hvor skadeligt deiis e-cigaretter egentligt er. Hvilket også må konkluderes udfra Sundhedsstyrelsen anbefalinger om ikke bruge e-cigaretter landvarigt og kun til rygestop. Dog er der mange undersøgelser som viser, at det er langt mindre skadeligt end almindelige cigaretter,og derfor kan du anvende e-cigaretten som et middel til at stoppe med almindelig tobaksrøg.

EFTERLAD ET SVAR