DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er altid svært at vurdere, hvor længe man bør lade børn lege i deres egen lille fantasiverden, og hvornår man bør lade dem støde mod virkeligheden. Konfronterer man et barn med virkeligheden for tidligt ender man med at fratage dem deres uskyld og fratage dem en stor glæde. Omvendt kan man også lade et barn lege for meget og for længe i en verden fuldstændig afskåret fra virkeligheden, hvilket leder til et barn uden egentlige praktiske færdigheder.

Find et kompromis

Heldigvis behøver man ikke altid at trække en skarp linje i sandet. I stedet kan man sagtens forene de to på op til flere forskellige kreative måder. For eksempel kan man begynde at indlemme praktiske færdigheder i deres leg i en ganske tidlig alder ved at give dem børne værktøj. Børne værktøj kan dække over mange ting lige fra plastikmodeller til de små børn over småt men egentligt værktøj til de lidt ældre. Det vigtigste er sådan set, at de får noget værktøj, der kan gøre dem bekendt med det at bruge værktøj, fange deres interesse og meget andet.

Børn begynder nemlig fra en ganske ung alder at lege efterligningslege afhængigt af de roller de møder omkring sig. Det er derfor far, mor børn er så naturlig en leg for mange børn. Det kan legen med værktøj og dermed vejen til praktiske færdigheder dog også blive. Det kræver først og fremmest, at du skaber rammen for den leg ved at give dem noget værktøj. Derudover kræver det dog også, at du leder ved eksempel og tager dem med, når du laver noget praktisk og spændende. Selvom det er noget så simpelt som at spænde et rør, vil det tænde deres interesse og skabe grobund for efterligning. Noget så simpelt vil altså kunne give dit barn praktisk håndelag og interesse fra en tidlig alder.

Mange andre gode færdigheder

Du bør dog også huske på, at den slags praktiske færdigheder ikke er den eneste vigtige del af et barns udvikling. Mindst lige så vigtigt er det for eksempel, at et ungt barn lærer at udtrykke sig. Det kan en smule daglig læsning hjælpe på, selvom de endnu ikke selv har lært at læse. På mange måder er det præcis det samme som med børne værktøjet.

 

 

EFTERLAD ET SVAR