DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Har I familiemedlemmer fra den store udland, som godt kunne tænke sig at lære sproget bedre, når de kommer op og besøger jer i længere perioder. Så fortvivl ikke, vi giver jer nogle gode råd, til hvordan I kan introducere dem for det danske sprog, så de en dag kommer til at mestre det.

Snak dansk henover bordet

For at kunne lære det danske sprog bedre, er det vigtigt at lytte og snakke det i hverdagen. En god ide kan derfor være at snakke sproget henover bordet, så man fremprovokerer ens familiemedlemmer at snakke dansk. Det kan måske være lidt hårdt i starten, hvis de slette ikke kan snakke sproget. Hvis de allerede kan et par gloser, er det en god måde, at lære sproget bedre.

Sprogundervisning for øvet

Hvis de allerede kan lidt af sproget, men gerne vil mestre det bedre. Så er dansk for fortsættere en god mulighed for at blive bedre til sproget – både mundtligt og skriftligt. Sprogundervisning skal ikke altid forstås, som undervisning til dem som slet ikke kan snakke sproget. Sprogundervisning bliver også tilbudt mennesker, som allerede kan snakke sproget, men som ikke kan mestre det helt til fingerspidserne. I skal derfor ikke holde jer tilbage. Lær dansk på den sjove måde.

Film på dansk – med undertekster

En anden og mere simpel måde at lære familiemedlemmer det danske sprog, er igennem danske film med undertekster. Det kan måske lyde lidt dumt, men flere og flere unge i dag er gode til engelsk netop igennem film og serier på engelsk.

Sang og musik

En mere sjov og anderledes måde at lære det danske sprog på, kan være igennem sang og musik. Dette kan eventuelt foregå i samspil med børnene, så de ikke kun bliver bedre til sproget, men de også får leget med børnene. Der findes mange danske sange som er oversat fra andre sprog. Dermed kan de måske også genkende melodien eller betydningen af teksten i sangen.

EFTERLAD ET SVAR