DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange familier drømmer om at udvide familien med en hund. Det er dog ikke altid, at der er plads eller tid til en familieforøgelse. Herunder får I derfor et par gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, inden I beslutter jer for at få en hund.

I får mere travlt

Med en hund følger forpligtelser. Det kan være, at du har nogle gode minder fra, da du var barn og havde en hund. Du husker dog formentlig ikke alle de opgaver, der var forbundet med at have en hund.

Det sætter grænser for, hvor længe du kan være på arbejde, hvornår I kan tage ud at rejse samt fritidsaktiviteter. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun er børnene, der ønsker sig hunden — det er nemlig jer, forældre, der skal tage hovedansvaret for hunden.

Det er dyrt at have hund

Vær sikker på, at I har råd til jeres hund. På 10 år koster en hund omkring 120.000 — 180.000 kr. Det er ikke kun for hundefoder, men også dyrlægebesøg, hundepasning, høje kennelpriser og så videre. Faktisk kan det koste helt op til mellem 500 — 1000 kr. et par gange om året, når hunden skal klippes.

Derfor skal I altså være sikker på, at I har råd til hunden og de forpligtelser, der følger med, når man vælger at udvide familien. Især i en børnefamilie, hvor der er mange ting, der skal prioriteres, og det er vigtigt, at der er råd til de uforudsete udgifter.

Vælg en nemmere race

En hund skal passe til familien. Derfor er det en god idé at vælge en race, der er til at have med at gøre for børnene. En hund, der ikke kræver så meget opmærksomhed, at det bliver en udfordring; trækker i snoren, så børnene har svært ved at følge med, ikke lystrer, når I kalder, og måske vil slås med andre hunde.

Har I ikke haft en hund før, så vælg en race, der er kendt for at samarbejde med sin ejer, i stedet for en mere selvstændig race. Den kan nemlig være svær at få gjort lydig. Hundens egenskaber skal med andre ord samarbejde med jeres familie.

EFTERLAD ET SVAR