DEL

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

I en hverdag der i høj grad er præget af teknologi såsom mobiltelefoner, tablets og fjernsyn, så er bøgerne blevet lagt på hylden. Men faktisk har ethvert barn godt af at læse i 15-20 minutter hver dag, da det er nøglen til læring. I denne guide får du en række gode råd, der kan hjælpe dig med at få dit barn til at læse mere.

Er dit barn ikke en læsehest, så lyt til bøgerne i stedet

For nogle børn kan læsningen være en byrde – og det skal det bestemt ikke være. Så du kan eventuelt supplere op med online lydbøger. Er dit barn ikke en skarp læser, er der nemlig flere fordele ved at benytte lydbøger, herunder:

  • Dit barn lærer nye sætninger og ord ved at lytte, hvilket kan forbedre læsningen.
  • Det kan øge interessen for at læse fysiske bøger.
  • Lydbøger åbner op for en helt ny verden, som dit barn kan fordybe sig i – og fordybelse er afgørende for læring.

Lad dit barn vælge, hvilken bog der skal læses i

Det er vigtigt, at dit barn er interesseret i det stof, der skal læses. Det vil gøre det nemmere at få dit barn til at læse bogen, og derudover vil det vække mere begejstring hos dit barn, når det er en bog, der interesserer ham/hende. Så når der vælges bøger til læsning, er det en god idé at lade dit barn vælge, hvilken bog I skal læse sammen næste gang.

Skab faste vaner omkring læsning og samvær

Har dit barn svært ved at se det positive i læsetid? Så kan det være en fordel at skabe nogle faste læsevaner. Læs for eksempel altid på det samme tidspunkt såsom inden sengetid. Ved at du sidder ved siden af og lytter, bliver læsetiden også til hyggeligt samvær, hvilket kan øge lysten til læsetid.

EFTERLAD ET SVAR